До края на седмицата ще се вземе решение дали да бъде удължена извънредната епидемична обстановка

Маските отново стават задължителни на закритите обществени места. Това обяви току-що министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг.

"В закритите обществени места, в това число магазини, търговски центрове, тип мол, и т.н. да се спазва дистанцията 1,5 м и задължително да се носят маски. Засилваме масовия контрол по спазването на всички противоепидемични мерки", каза здравният министър.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19. (ВИЖ ТУК) На нея бе взето решение да започне масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки.Кирил Ананиев допълни, че се обсъжда и до края на седмицата ще се вземе решение дали ще се удължи извънредната епидемична обстановка в страната.

"Направихме задълбочен анализ за разпространението на коронавируса в нашата страна на седмична основа, което показва увеличение на броя на положителните носители на K-19 от една страна, а от друга - неспазване на дисциплината на много от българите. Това ни даде основания, без да въвеждаме нови извънредни и тежки мерки да се обърнем чрез медиите към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да ограничим разпространението на вируса. Договорихме се все пак да предприемем следните мерки от 00:00 часа на 23 юни всички мероприятия на закрито ще бъдат организирани при пълняемост до 50 % от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове и други предпазни средства. Това се отнася за нощни заведения, кина, театри и т.н. Персоналът на закритите обществени места трябва задължително да носи маски", заяви Ананиев.

Източник:flagman

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации