Наркотрафиканта Фикрет, който от години зарежда с дрога дилърите в Южна България и сее смърт под тепетата, е бил атакуван днес от пловдивски спецполицаи и криминалисти от ОД на МВР-Благоевград. Те щурмуваха в късния следобед вчера петричкото село Яворница.

Обект на атаката бе домът на Фикрет К. – един от най-известните наркотрафиканти на територията на областта, който от години работи по цяла България и най-вече в Пловдив. В къщата е открито голямо количество хероин.Съвместната операция на ОД на МВР-Благоевград и Пловдив, която започна вчера, все още продължава. Търсят се връзки на Фикрет с местни хора, които работили като мулета в добре действащия от години българо-турски наркоканал. Близо 3 килограма е хероинът открит на адреса, където живеел Фикрет.

Мрежа от мулета разнасяли дрогата по цяла България, а я внасяли от Турция. Фикрет е сочен като един от хората на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки и близък приятел на убития бизнесмен Орхан Изиров от Яворница, застрелян през 2015 на пътя Кавракирово-Първомай.

Тогава една от версиите за убийството му бе участието му в международен канал за трафик на дрога и отмъщение на мулета, на които той дължал пари. По време на акция в Пловдивско преди време била разбита цялата мрежа на Фикрет и били арестувани няколко от мулетата му.

При реализирането на акцията по разбиването на канала, Фикрет се опитал да избяга на полицаите с джип БМВ, но след кратко преследване е заловен. Миналата година в Блaгоевгрaд на автогарата Фикрeт К. беше арестуван с наркотици пред очите на чакащите автобус за София пътници. У нeгo ca нaмeрeни кaнaбиc и хeрoин.

Местните полицаи многократно са задържали Фикрет и неговия брат Касъм, сочен като дистрибутор на хероин в района на петричко. Касъм пък бе арестуван пред дома на Киро Уята в Благоевград, заедно с приятелката си с 1 килограм амфетамини и в момента е в затвора.

При последната акция срещу Касъм в ж.к „Запад“ в Благоевград бе разбито истинско накросборище на зависими и мулета, обслужващи канала на братята от Яворница.

Фикрет от известно време не работи на територията на Петрич и района, а в Пловдив, където и бе арестуван. Преди около 3 месеца петричките полицаи задържаха още един от канала Божидар П., който пък разнася дрогата в района на Костенец.

Източник:kriminalno
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации