С тази анкета ще се опитаме да обобщим вашето мнение за възможността за дистанционно обучение през новата учебна 2020/2021 година. Колкото и да сме напред в борбата с Covid-19, възможността за повтаряне на извънредното положение е допустима. На какво мнение сте за потенциалния онлайн формат на обучението през учебната 2020/2021?  Одобрявате ли, против ли сте, имате ли коментар относно качеството и начина на провеждане на дистанционните уроци?

Наближава краят на учебната 2019/2020, която беше уникална за историята на българското образование. Заради епидемията от Covid-19, в голяма част от времето през втория срок бе приложено дистанционното обучение, което предизвика много шум и дискусии.

Прецедентът "Дистанционно обучение 2019/2020" в действие
Привържениците на този формат на обучение бяха изключително доволни, защото успяха на практика да докажат своите твърдения - за ползата от интернет и съвременните технологии, за възможните икономии, за нуждата от този формат за цялостната система на образованието в България. Родиха се много шеги за учители по долни гащи, за ученици, които мамят с компютърните си умения.

Дори и в най-тежките периоди искаме да се усмихнем, за можем по-лесно да приемем някои неща.

Негативните моменти или къде дистанционното обучение не успя да се справи добре
Въпреки минималните изисквания от техническо естество, процент от учениците се оказа, че няма свързаност у дома с достатъчно качество или устройства, през които да се осъществи обучението.
Идентичен проблем и при част от учителите, които не се справиха достатъчно добре - като техническа наличност и грамотност.
Дистанционното обучение даде възможност и на част от по-малко мотивираните ученици да не бъдат така редовни в учебния процес, както и вероятно даде доста неаргументирано високи/нереални оценки в края. Приемът по бал беше събитие без коментар, което може никога повече да не се повтори.

Ще видим резултатите от това.
Изолацията у дома не е най-доброто решение за едно дете, което се нуждае от контакт с връстниците си.
Учениците под определена възраст няма как да бъдат оставени сами у дома, което поражда и логичния въпрос - кой от родителите трябва да напусне работа, за да гледа детето? Как ще се отрази това на икономиката?
Учебната 2020/2021 година е близо
Какви са очакванията ви? На базата на развитието на епидемията е възможно частично или изцяло да се продължи дистанционното обучение в училищата. На какво мнение сте, готови ли сте това да се случи? Одобрявате ли или сте твърдо против, каквото и да се случи? Ефективно ли е?

Източник:media.framar.bg
Снимка.БНР


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации