Слънчев бряг да се рекламира като курорт за лечението на хора с белодробни заболявания. За това настояват в писмо до Министерството на туризма от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

"Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма... Не сме преживели природно бедствие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият бранш е готов да започне работа веднага след извънредното положение", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за бранша за месец март са 48 млн. лева, като 30 млн. лева от тях са загуби на хотелиерите, пише dnes.bg."Очакваните загуби за април са 65 млн. лева, за май - 92 млн. лева... Предложихме термина "14-а седмица", за да се ориентираме какво да правим като дейност в седмиците преди възстановяването на дейността. Смятаме, че до 44-тата седмица ще получим пълно стабилизиране на ситуацията", обясни той пред БНР.

По данни на БХРА преди 60 години "Слънчев бряг" е бил създаден като комплекс от хотели и санаториуми.

От Министерството на туризма да извършат проверка на данните, които показват, че той е бил създаден като балнеокурорт, а уникалната природа там има лечебна сила, настоя зам.-председателят на организацията хотелиерът Веселин Налбантов.

Междувременно интернет платформи за краткосрочно предлагане на наем стартираха инициативата за временен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и иска да се самоизолира като превантивна мярка
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации