За случаите в "Пирогов" - това са мъж и жена, като мъжът е постъпил на предишния ден с белодробно страдание. Жената е 66-годишна и е в тежко състояние. Интубирана е в шокова зала.


Това съобщи ген. Венцислав Мутафийски на извънреден брифинг, който проведе заедно с премиера.

"Няма данни да са пътували в чужбина. Единственото, което се знае е, че синът им работи в "Илиянци", каза още той.

От брифингът стана ясно, че преди два дни мъжът, който е на 72-години, е отишъл в университетската болница на собствен ход, след като е установил всички симптоми на опасния вирус.

Днес съпругата му, на 66 години, също е потърсила помощ в “Пирогов” с аналогични оплаквания - затруднено дишане, висока температура. Двойката не е пътувала нито в Гърция, нито в Италия, нито в Китай. Преди две седмици са дошли от Ломско на гости на своя син в София.

В момента и в тези два случая се издирват нулевите пациенти, които са пренесли заразата. "Искам да потвърдя, че децата са най-незастрашената група. Най-застрашени са възрастните хора и трябва да съхраним именно тях. Трябва да ги предпазим.



В "Пирогов" са взети необходимите мерки", продължи Мутафчийски.  "В момента там е директорът на РЗИ доктор Данчо Пенчев, който трябва да препоръча конкретните мерки. Именно самата клиника в която се случва това, трябва да бъде изолирана. Да бъде дезинфекцирана. Болните трябва да се изолират.

Трябва да се установят контактните лица. На първо време това са 89 души", каза още той. И започва процедурата по тяхното изследване. Двамата пациенти остават на болнично лечение.

Жената е в много тежко състояние. Мъжът не чак толкова, каза още Мутафчийски./Брадва.бг/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации