Спомените ми от казармата не са много весели. Веднъж татко бе дошъл в Горна Оряховица, където служех, и старшината ме наклеветил пред него, че съм невъзпитан. Един от другите сержанти, Карагьозов, също много ме гонеше – беше ми научил презимето Цеков и го крещеше непрекъснато.

Бях си направил двойно дъно на шкафчето, където си криех материалите по приложна електротехника, която учех задочно. Старши сержантът ги открил и ги беше разхвърлял из цялото спално помещение. Това много ме огорчи.

Помня, че не ядях безвкусната им чорба, та и затова бях наказван да стоя прав в столовата.

Веднъж пък отидохме да се къпем в една рекичка в Долна Оряховица, без да питаме, и като ни хванаха, ни вкараха в карцера – нова несправедливост. Но имаше и смешни моменти. С моя набор Ангел се шегувахме, като давахме рапорт на един склад: „Сдавам поста на твойта глава проста!“ И се заливахме от смях. Дори разсмяхме и сержанта, който ни водеше на смяна.

Веселин Димитров, Мездра
Ретро.бг
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети