Предишният рекорд беше регистриран през януари 2003 г. от метеорологичната шамандура „Маон“ край бреговете на Баеларските острови

Бурята „Глория“ предизвика най-високата вълна в историята на Средиземноморието. Високата вълна е била регистрирана в Ла Драгонеса, Балеарски острови, съобщава испанската държавна агенция за управление на пристанищата „Пуертос де Естадо“, цитирана от Антена 3.


Огромната вълна е била висока цели 14,2 метра – колкото пететажна сграда, посочва изданието. Измерването е направено с автоматична шамандура, пише bulgaros.ovhПредишният рекорд беше регистриран през януари 2003 г. от метеорологичната шамандура „Маон“ край бреговете на Баеларските острови. Тогава вълната е била висока 8,15 м.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации