Нова правителствена болница, която да се грижи за здравето на президента, вицепрезидента, председателя на парламента, премиера и главния прокурор и на депутатите по време на пленарни заседания, както и при пътуванията на държавниците в чужбина и ще отговарят за здравните нужди на чуждестранните делегации при посещение в България. Това е записано в проектозакона за лечебните заведения, който правителството е одобрило между празниците в края на годината и вече се намира в парламента.

Да припомним, че до края на миналата година УБ „Лозенец“, наричана все още разговорно „Правителствена“, изпълняваше функциите, за които сега се търси нова болница.В разгара на споровете за създаване на Национална детска болница максимално бързо, правителствето реши, че точно базата на „Правителствена“ е подходяща за това, а сам премиерът Борисов заяви, че правителствена болница не е необходима, и че решението е правилно и с това, вместо да заглади нещата, породи още повече въпроси: какво ще стане с възрастните пациенти на лечебното заведение; каква ще бъде съдбата на лекарите и сестрите, работещи в нея; ако се превърне в педиатрична клиника, тагава как ще бъде база за обучение на студентите от медицинския факултет на Софийския университет (СУ) и още много други?

След залитания и боричкания, в които мнозина прозряха апетит към терена, на който е построена УБ „Лозенец“, а други – просто манипулиран опит да се унищожи УБ „Лозенец“, за да не се извършват трансплантации в нея, нищо че специалисти от Европа, са на мнение, че тя е най-подходяаща като каза и като кадри за това, премиерът Борисов великодушно реши да подари болницата на СУ. Дори Министерският съвет гласува и 6 млн. лв., за да си плати клиниката данъците.

И ето сега въпрос – коя болница ще пое „правителствени“ функции, а с това и събсидията от 50 млн. лв.? Ако в слуховете за „конспирацията“ с трансплантациите има зрънце истина – това вероятно ще са Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Времето ще покаже.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации