Горбанев е бил в съзнание през цялото това време, наблюдавайки земната повърхност от височина

Тази история се случила през 1965 г. със съветския изтребител МиГ-17. По време на изпълнение на маневрите самолетът излязъл от полосата и се забил в калта. 

Няколко служители на наземните служби се присъединили да помогнат на пилота и се опитали ръчно да избутат самолета.

Сред тях се оказал и младият механик Петр Горбанев. Четиримата мъже бързо избутали самолета на пистата, но оказвайки се на пистата той започнал бързо да набира скорост и след 40 секунди излетял. Най-невероятното е, че механикът Петр Горбанев се издигнал във въздуха със същия изтребител, само че на на крилото му.

Въздушният поток прегънал мъжа около предната част на крилото и същият този въздушен поток го държал здраво, като не му позволявал да падне. В същото време пилотът на изтребителя забелязал, че самолетът се държи странно и разказал на наземните служби за усещането за чужд предмет на дясното крило. Диспечерът посъветвал пилота да се опита да „изхвърли“ чуждия предмет.

Тъй като по време на произшествието било нощ, пилотът дълго се взирал, опитвайки се да установи причината за неизправността и изведнъж, в един момент успял да види силуета на мъж на крилото. Пилотът поискал аварийно кацане на най-близкото летище и кацнал безопасно 28 минути след излитането. Оказало се, че механикът Горбанев е бил в съзнание през цялото това време, наблюдавайки земната повърхност от височина.

Случилото се определено е невероятно, мъжът останал жив и се отървал само със силна уплаха и счупване на две ребра. Два месеца след това Петр Горбанев отново поел задълженията си като механик, само че проявявал особено внимание към излитащите изтребители./Блиц/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации