В определени Празници, онсумацията на агнешко месо достига своя пик, а голям процент от консумираното месо няма да бъде закупено от магазина, а ще достигне до трапезата ни директно от стопаните на животните.

Когато купите няколко килограма месо от съседа, който пък ви го носи в найлонова торбичка от село от другия край на България, замисляли ли сте се, че може да има някакъв проблем? Същото се отнася и за хората, които купуват мляко в найлонови шишета, без етикет, без условия за съхранение, без някакъв сертификат. Да припомням ли и за яйцата, домашните луканки, млечните произведения, които всеки на село произвежда, без да има гарантирани условия и стандарт на работа.

Не ви ли притеснява това?

Има и друга гледна точка, в магазините "всичко е изкуствено", не е вкусно и няма гаранция, че няма още по-страшни консерванти, бои или овкусители.

Какво е вашето мнение, уважаеми читатели?  Откъде си взехте агнешко месо за трапезата? 



Доверихте ли се на някого от близко село или заложихте на стока от някой супермаркет.

Снимката, с която илюстрираме тази анкета е заимствана от интернет-блога necromanc. На стар камион, с надпис "Хора", някой пренася месо, вероятно с цел да го продаде. Не знаем къде точно отива това месо, но всеки би поискал да не е точно на трапезата му. Други илюстративни снимки също можеше да приложим, но лесно всеки може и да разрови спомените си за удачни или неудачни примери на съхранение на храна, в магазина или по сергиите на частните лица.

Ивайло Тончев/media.framar.bg/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации