Българският боец Благой Иванов записа победа в третия си мач от най-престижната верига по смесени боеве UFC. На специалната галавечер UFC 238 в Чикаго Багата се наложи над австралиеца Тай Туиваса по точки, след като съдийските карти показаха предимство за него – 29:28, 30:27, 30:27. След края на битката българинът беше толкова много уморен, че едва вдигна победоносно ръцете си. Така Иванов вече има две победи и една загуба във веригата, докато претърпя втора поредна загуба, след като на 2 декември 2018 година отстъпи на Жуниор дос Сантос. Преди това австралиецът имаше три победи в UFC.

ПЪРВИ РУНД
Двамата прекараха дълго време хванати един за друг до оградата на ринга. При размяната на удари Благой Иванов успя в един момент да повали съперника си на земята, но не успя да направи ключ и да приключи мача. Двамата бяха равностойни в тази част. Съдиите отчетоха леко предимство за българина след първия рунд – 10:9.

ВТОРИ РУНД
Багата залагаше на хватове и опасни удари с ръце, докато съперникът му, който е бивш състезател по кикбокс опитваше да нанася удари с крака. В края на частта Благой Иванов затисна австралиеца на земята, но сирената му попречи да направи хват за ключ. След тази част отново беше отчетено леко аванс за Багата с 10:9

ТРЕТИ РУНД
Двамата продължиха да си разменят удари и да правят клинчове около оградата. Благой Иванов опитваше да повали съперника с хватки от самбото, но не се увенча с успех. В един момент нашият боец затисна съперника си към пода, но Туиваса успя бързо да се вдигне на крака. Размяната на удари продължи до края. Този път реферите отчетоха предимство на австралиеца с 10:9, но победата отиде в баланса на Багата – 29:28./БЛИЦ/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации