Великият автомобилен състезател си отиде на 70-годишна възраст.

Легендата си отиде 3 месеца след трансплантация на бял дроб и тежко възстановяване. През последните седмици от живота си той отново влезе в болница. За живота на Лауда може да се научи много от пълнометражния филм "С пълна газ" (Rush). В него е описана битката му с Джеймс Хънт за титлата във "Формула 1" през 1976 година. 

Именно тогава Лауда катастрофира зловещо на пистата "Нюрбургринг". За почти 1 минута той остава в горящия кокпит, като вдишва токсични газове и получава страхотни изгаряния. И въпреки че лекарите не му дават никакъв шанс да продължи да се състезава отново, той го прави - при това само след 42 дни. Но заради катастрофата на два пъти той претърпява трансплантация на бял дроб - през 1977 година и 2005 година. Лауда направи име и като предприемач - той стартира собствена авиокомпания и я продаде на Ryanair.

Снимка:au.sports.yahoo.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации