сряда, 27 февруари 2019 г.

Санкцията е затова, че не е съобщил за намерената чужда вещ
Наложената от Районен съд – Варна глоба е в размер на 300 лева. Деянието е инкриминирано като престъпление по чл. 207, ал.1 от Наказателния кодекс,пише varnautre

Случаят е от 21 февруари миналата година. Предишната вечер подсъдимият бил на гости в къщата на свой познат, където в компания с още няколко души употребил алкохол. Повлиян от напитките, той заспал в чуждото жилище, а рано сутринта си тръгнал, прескачайки заключената врата в двора на къщата. На тротоара от външната страна на портата, подсъдимият видял мобилен телефон в силиконов калъф, изпуснат през нощта от друг член на компанията. Вместо до седмица да предаде намерената чужда вещ на властите, да съобщи или да направи опит да се свърже със загубилия телефона си собственик, подсъдимият продал на пазара чуждия мобилен апарат.

Инкриминираната чужда вещ е оценена на стойност около 200 лева. Освен глобата, 33-год. подсъдим беше осъден да заплати обезщетение за претърпените от собственика на телефона имуществени вреди, държавна такса върху уважения граждански иск и сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: