Първоначално кубът на Рубик е наречен „Магически куб“ от създателя си, но е прекръстен на „Куб на Рубик“ през 1980 година от Майкъл Егнот. Според друга версия е прекръстен през 1976 г. на „Куб на Рубик“ в Англия, когато Дейвид Сингмастър го е продавал в Опън Юнивърсити. Той печели немската награда „Игра на годината“ за най-добра главоблъсканица през 1980 г. Смята се за най-добре продаваната играчка в света с над 350 милиона куба на Рубик и техни имитации, продадени по света.

Кубът на Рубик оказва въздействие върху човешкото мислене. След усвояване на алгоритмите, и постоянни занимания с подреждането на кубчето, се постига т. нар. пространствено мислене – термин заимстван от психолозите, подсказващ способността да се „гледа отстрани“ на дадено събитие и да се предвиждат следващи такива. В този свой аспект, продължителното (над 20 минути – до около 2 часа) еднократно занимание с кубчето, представлява едно чудесно средство за концентрация и медитация, което има благоприятен ефект върху релаксирането на организма.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации