Към края на соц-а средната заплата беше около 260 лв, но и това е относително.Тогава работниците в производствената сфера взимаха високи заплати, а на миньорите бяха едни от най-високите, разбираемо. НО ТОГАВА ПАРИТЕ НА ВСИЧКИ СТИГАХА! А и си спомнете колко плащахме за ток, парно, вода- почти нищо!

Хранехме се почти без пари.

Здравеопазването беше изцяло безплатно, както и мн.други неща. Е имаше и много глупости по соца, едва ли някой ще отрече, но лошото е, че сега са 10-тки пъти повече и положението е в пъти по-зле от тогава.

Ако сега бе по-добре, ако българина живееше по-добре от тогава(говоря с иключение на 3% от населението,които живеят в разош) , едва ли щеше да има носталгия по социализма ако тогава сме живеели зле.
Какво е вашето мненеие ? 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации