Драстични промени в Закона за движение по пътищата обмисля работната група в Министерство на транспорта. Те са насочени, както към младите водачи, така и към опасните шофьори.

В закона се изписват седем нарушения и ако водач направо три от тях в рамките на две години, ще губи правоспособността си и контролни точки, след което трябва да извърви цялата процедура по възстановяването им. Има и идея да бъде премахнат т.нар. златен талон и всички привилегии, които той предоставя, пише "Флагман".

Втората група шофьори, към която са насочени промените, са водачите без опит. Едва след като минат изпитателния период с придружител, те ще получават книжка. Дори и след като вземат книжка, следващите години поведението им на пътя ще бъде следено изкъсо. Промените ще важат за всички шофьори, без значение дали са на 18 или 60 г. В закона са разписани и промени в определението пешеходна пътека, както и че задължително трябва да е маркирана и сигнализирана.

С тях ще се променят текстове, въведени от преди двадесет години, че продължението на тротоара е пешеходна пътека. Скоро пешеходците вече няма да са с предимство.

Снимка.Дарик
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации