Големият кошмар на Лили Иванова не са строгите диети, на които години наред робува, а летните слънчеви лъчи. Примата се отказала от морските ваканции още преди 31 години, когато за последно си позволила да се потопи във водите на Черно море в любимия й наш курорт – Варна.

Оттогава насам естрадната дива не припарвала до плажната ивица, с изключение на концертите край брега, които рядко прави. Дори тогава, по време на дневните репетиции, Лили се появяваше на пясъка, облечена с дълги панталони, ръкавици, капела с голяма периферия и прилепнали за лицето очила. Още когато празнувала 50-годишния си юбилей, Иванова научила, че страда от слънчева алергия, която с времето многократно се засилила. Всеки допир със слънцето коствал на гласовитата кубратчанка жестоки изгаряния, които увреждали кожата й като пожар.
През летния сезон, освен скъпата козметика с колаген, която Лили целогодишно нанасяла върху тялото си, за да го поддържа относително изпънато, 81-годишната певица нанасяла и обилно количество слънцезащитни кремове с изключително висок фактор, внос от чужбина. Въпреки че е горда притежателка на две морски резиденции, примата рядко отскачала до апартаментите си във Варна и Лозенец. Не само защото не можела да си позволи дълги почивки, понеже я изкарвали от ритъм, а и защото трябвало да прекарва ваканцията на сянка, каквато има и в столицата.Като дете обаче Лили била същинска русалка. Всяко лято родителите й я изпращали на лагерни морета във Варна заедно с нейните връстници от Кубрат. В морската ни столица бъдещата звезда изкарвала поне месец, а на раздяла плачела през целия път до дома. И тогава Лили била център на внимание и притежавала неподражаем стил. Носела капели и цели бански, за каквито приятелките й само можели да мечтаят.
Плувала като морска сирена и дори правела акробатични номера във водата, защото талантът й на гимнастичка не си отишъл с прекратяването на спортната й кариера. Още тогава другарките и връстниците й забелязали певческия й талант, защото Лили извивала глас от сутрин до вечер. Нейна близка доверява и за скритата й дарба да свири изкусно на акордеон, която изпълнителката на „Камино“ разкрила през далечната 1950 г., отново на летен лагер във Варна.

Източник: Ретро

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации