понеделник, 20 август 2018 г.

30 лв. втора пенсия ще получат 55% от хората, които ще се пенсионират през периода 2021-2024 г.
Това показва концепцията за изплащането на сумите от частните универсални пенсионни фондове, която публикува социалното министерство, пише Канал 3. Едва 20% от първите пенсионери с втори доход ще могат да разчитат на пенсия в размер между 50 и 100 лв., показват още разчетите на експертите. Това представлява между 25% и 50% от настоящия размер на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Сметките са за осигурени лица, които към края на 2017 г. имат натрупвания в индивидуалните си партиди между 4600 лв. и 10 000 лв.

Едва 10% от пенсиониращите се в първите години ще могат да разчитат на пожизнена пенсия от УПФ с размер, по-висок от 100 лв.

От предложената концепция става ясно, че пенсиониращите се между 2021-2037 г., които останат в частните фондове, ще получават с 20% по-ниска пенсия от Националния осигурителен институт. Втората пенсия да е пожизнена, но парите от партидата да не могат да се наследяват, предвижда основният вариант в концепцията. Той е за хора, чиято пенсия би достигнала поне 20% от минималната. Срочна или програмирана ще бъде втората пенсия, ако има ниски натрупвания по сметките. Дава се възможност и за комбинирани варианти – програмно теглене с определен период на изплащане.

Източник: БЛИЦ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
Сподели новината👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.