събота, 25 август 2018 г.

По последни данни, броят на загиналите при инцидента е 15, броят на ранените 27.  Двама души са настанени във Военномедицинска академия в столицата, в ИСУЛ е настанен шофьорът на автобуса, който има травма на главата. В „Пирогов” са настанени 7 души, в болница „Св. Анна” са 6. В болница в Своге са настанени трима души с по-леки травми, които чакат да бъдат транспортирани към София.

Всички пострадали са на възраст над 30 години. Повечето пострадали са от Божурище. Бе съобщено, че има туристи и от Световрачане.  Седалището на фирмата "Мобилус 5" е Божурище. Известно е, че същата фирма се занимава с превоза на учениците и децата в детските градини в града.   Според кмета на Божурище, всички пътници в автобуса са от общината. "Все още никой не ме е търсил за помощ", съобщи кмитът на Божурище. "Малка фирма е, всички познаваме работещите в нея, добри граждани са", посочи кметът за фирма "Мобилус 5".

Сигналът за катастрофата е получен малко след 17 ч.

По първоначални данни автобусът е изгубил контрол на мокър асфалт, ударил се е в два леки автомобила автомобила по пътя си и е излязъл от пътното платно. Машината се преобръща в 20-метрова пропаст и пада на циментова площадка под пътя.   Фирмата-превозвач притежава общо шест автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, като всичко е било изрядно. Фирмата превозва децата към училище и детските градини. Местни хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

Източник:БЛИЦ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
Сподели новината👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.