По делото за смъртта на съпругата на милионера Кяшиф Кяшиф, две години и половина след трагедията има още един обвиняем. Това разкриха източници от прокуратурата, цитирани от 24rodopi.com. Това е водач на лек автомобил, който в нощта на 20 срещу 21 ноември 2015 година е пътувал в посока от Момчилград за Кърджали. В района на село Глухар неговата кола минала през тялото на падналата от автомобил на пътя 58-годишна Хюсние Кяшиф. Окръжна прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство срещу Кяшиф Кяшиф от Джебел за това, че на 21 ноември 2015 г. при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Хюсние Кяшиф, като деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила – престъпление по чл. 343 ал. 3 предложение 1 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Според официалната информация на полицията, водачът на лек автомобил „Кадилак“ Кяшиф Кяшиф, на 63 години, загубил контрол над управлението вследствие на движение с несъобразена скорост и колата се преобърнала. Тестът за алкохол на шофьора с техническо средство отчел 2,32 промила. Часове сред трагедията, осведомени източници разкриха пред 24rodopi.com, че една от версиите, по които се работи, е, че съпругата на бизнесмена Кяшиф Кяшиф не е загинала в неговия джип, а била прегазена на пътя от друг автомобил. 58-годишната Хюсние Кяшиф е паднала от джипа след сблъсъка с лек автомобил „Фолксваген“. „Кадилак“-ът се преобърнал и излетял от пътното платно. Жената останала на пътя, а друга кола, която карала след тях я е блъснала. За установяване на истината бяха назначени съдебно-медицинска експертиза, съдебно-автотехническа експертиза, разпитани бяха много свидетели. Още при втория оглед на местопроизшествието – при дневна светлина, пък бяха иззети и приобщени по делото като веществени доказателства три моторни превозни средства (МПС). Новият обвиняем е ангажирал за защитата си адвокат Георги Белев. „Обвинението е абсурдно. На този етап няма да коментирам“, заяви адвокат Георги Белев.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации