Да подкрепят арестувания медик дойдоха хора от Враца, Димитровград, Пазарджик, Асеновград, от всички краища на страната. Включиха се и много шофьори на таксита, които надуха клаксони по пловдивските булеварди. Шествието тръгна от сградата на Второ РУ, мина през бул. „Шести септември“ и окупира прокуратурата,пише сайтът plovdiv24

Недоволните настояваха да се срещнат очи в очи с представител на държавното обвинение, който да обясни защо не освобождава д-р Димитров от ареста. Там, въпреки скандиранията и очакванията, не се появи дежурният прокурор, което още повече разгневи хората.

Шествието тръгна от сградата на Второ РУ, мина през бул. „Шести септември“ и окупира прокуратурата. Недоволните настояваха да се срещнат очи в очи с представител на държавното обвинение, който да обясни защо не освобождава д-р Димитров от ареста. Там, въпреки скандиранията и очакванията, не се появи дежурният прокурор, което още повече разгневи хората. Те държаха речи, вяха знамена, звучаха патриотични песни, скандираха в подкрепа на Иван Димитров. Протестите продължават всеки ден от 17.30 часа пред сградата на прокуратурата. Хората настояват за незабавната свобода на д-р Димитров и за промяна в закона. В града под тепетата, на Бетонния мост и на Коматевския възел, се появиха транспаранти, гласящи „Свобода за д-р Димитров“. Вече има и подписка, която всеки желаещ може да подпише на протестите.

Социалните мрежи пък буквално прегряха от коментари и призиви за освобождаването на пловдивския лекар.

Източник:www.plovdiv24.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации