Пат Торпи е издъхнал в сряда,7 февруари от усложнения на болестта Паркинсон,съобщават в официалната фб страницата на групата.

История на групата:

През 1988 година, вече прославения виртуозен басист Били Шиън напуска групата на Дейвид Лий Рот и започва проучвания за сформиране на нова формация с помощта на Майк Върни от музикалната компания „Шрапнел Рекърдс“. Последният вербува за каузата Ерик Мартин от „Ерик Мартин Бенд“ - рок вокалист със соул влияния. Скоро след това се присъединяват и китариста Пол Гилбърт и барабаниста Пат Торпи. По това време Гилбърт вече е уважаван инструменталист, издал два албума с базираната в Лос Анджелис група - Racer X. Торпи пристига в Калифорния от Аризона и до този момент има участия като концертен музикант с множество известни изпълнители сред които се откроява името на Робърт Плант


Формацията е известна с високото музикално майсторство на всеки един от членовете си. През първата половина на 1990-те, Мистър Биг е сред най-прочутите групи в световен мащаб. Множество техни песни от този период се превръщат в популярни хитове. Сред класическите им композиции са: „Daddy, Brother, Lover, Little Boy“ (1991), „Alive and Kickin“ (1991), пауър баладата „To Be With You“ (1991), „Price You Gotta Pay“ (1993), „Colorado Bulldog“ (1993) и други.

Официална Ф-Б страница на групата
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации