Учените нямат обяснение!
На невероятна находка е попаднал читател на БЛИЦ, докато е разчиствал тавана си. В старо издание от на вестник „Утро“ от 1935 г. е намерил снимка, която е била заснета от… телефон, или поне така пише под фотографията. Любопитното в случая е, че по това време телефоните с камери са били само научна фантастика. Ето какво ни пише нашият читател: „Здравейте, редовно посещавам и чета Вашия сайт.

Изпращам Ви приложено нещо много интересно и необяснимо за мен. Това е снимка на вестник „Утро“ от 23.06.1935 г., който открих на тавана си в центъра на София, при разчистване. До тук нищо необичайно, но коментара под снимката с момента от катастрофата е интересен, а именно – “ Моментъ от експлозията. Снимката е направена чрезъ телефон от Берлинъ“. Става дума за втората снимка от горе на долу, тази под снимката на Хитлер при пострадалите. С оглед широката Ви аудиторя, Ви моля, ако прецените да публикувате снимката, и ако някой може да даде обяснение на това, защото всички знаем, че по това време едва ли е имало телефони с камера. Вестникът е при мен и при необходимост мога да го представя. Абсолютно автентичен е, без манипулации.!“, пише читателят ни.

Не за първи път се поява информация за стари снимки, на които са заснети хора, които държат предмети, които много наподобяват мобилни телефони. Но са рядкост случаите, за които се твърди, че дадена фотография от онези години е била заснета именно с телефон. Предстои да разберем дали не става въпрос за някаква грешка, пътуване във времето или има и друго логично обяснение. Например, съвременни смартфони в ръцете на потребителите, пише Езорейтер. Например, на стара картина на Умберто Романо е изобразен индиец със смартфон, макар и през 1937 година, когато е било нарисувана картината, мобилни устройства в света все още да не е имало. Във филма на Чарлз Чаплин „Цирк“, излязъл по кината през 1928 година, мобилен телефон в ръката си пък държи жена. И дори по време на боксов мач от 1995 година смартфон в ръката на зрител изглежда неправдоподобно.

Наскоро се появи и друга загадъчна снимка , направена от доста известен учен, който също се смята за първия папарак, Карл Стрьомер (1872-1957).

Тогава той е бил само на 19 години./ВИЖТЕ СНИМКАТА ТУК >>/ По онова време Карл се е увличал по фотографията, при това той не е снимал каквото му попадне, а е използвал шпионска камера, тоест устройство, което е криел в дрехите си.

Blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации