Русия упорито разработва нови въоръжения, които нямат аналог никъде по света. Така например, Москва модифицира едно от най-мощните и унищожителни съвременни оръжия - тежката огнеметна система ТОС-1 "Буратино", пише немското сп. "Щерн", цитирано от руски медии.

Новата модификация ТОС-2 ще може да се монтира на платформата на прочутия танк "Армата". За по-висока мобилност се предвижда установката да може да бъде монтирана и на колесен танк. Изданието предполага, че това ще бъде унифицираната бойна платформа "Бумеранг".

Новата руска бойна разработка няма аналог никъде по света, пише "Щерн". Особеност на огнеметната система се явява фактът, че тя разполага с реактивна система за залпов огън, която се състои от тридесет цеви. От тях се изстрелват ракети, които имат термобарични бойни глави. При залпов огън тези бойни заряди акие имат ефект на т.нар. "аерозолна бомба" и предизвикват колосална взривна вълна. При това след това се образува вакуум.
ВИДЕО:

Както отбелязва немското издание, от "Буратино" не могат да осигурят защита дори подземни укрепления като блиндажи и бункери.

Освен това, руското "адско оръжие" ще може да разчиства и минни полета, отбелязва РИА Новости.

Очаква се новата система ТОС-2 да бъде приета на въоръжение в руската армия още през тази година.

Превод и редакция: Епицентър.БГ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации