Преди  години пияна шофьорка предизвика жестока катастрофа в Перник, при която загинаха трима младежи. Съдът даде на Живка Илиева 12 години затвор.
На 18 юни 2007 г., в района на бензиностанция „Шел” в Перник, 35-годишната тогава Живка Илиева шофира с над 120 км/ч. лекия си автомобил "Фолксваген Голф".
Жената обаче губи контрол, колата прелита през мантинелата и се врязва в идващата насреща кола, в която пътуват четирима младежи,информират от dnes.dir.bg

Покривът на ударения автомобил бе отрязан, а 19-годишните Александра Ненова и  София Русева и 23-годишният Светослав Йонев са буквално обезглавени. От ужасната смърт като по чудо се спаси само един младеж - Марио Милчев, който успял да се наведе в момента на сблъсъка.

Установено бе, че Илиева е карала с два и половина промила алкохол в кръвта. Тогава нейни познати казаха, че тя е седнала зад волана, след като изпила 750 мл твърд алкохол.
Пияната шофьорка возела и 16-годишния си син Радостин, който бе със счупена ръка. Самата Живка остана невредима.

Година след трагедията на пътя, перничанката беше осъдена на 14 години затвор, но Апелативният съд в София върна делото с мотива, че неправилно й е отказана съкратена процедура.

През декември 2008 г. друг състав на Окръжния съд отново отказа такава процедура, като мотивира решението си със засиления обществен интерес по случая и с особената тежест на престъплението.

В крайна сметка Пернишкият окръжен съд осъди Живка Илиева на 12 години затвор и я лиши от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 14 години. Родителите на загиналите младежи не поискаха кръвнина.

Присъдата бе потвърдена и перничанката бе приведена да излежи наказанието си в Сливенския затвор.

На лобното място на Светослав, Александра и София пък бе вдигнат паметник, който винаги е отрупан с цветя.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

1 коментар:

  1. убила трима а тя жива, защо, и без това сме достатъчно пренаселени на земята...

    ОтговорИзтриване

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации