Берлин ще открият зловещия фюрер в бункера му с простреляна глава и лъхащ на цианид

Последната снимка на Хитлер е направена около два дни преди смъртта му. На нея той стои пред бункера си в Берлин и оглежда щетите, нанесени от опустошителното бомбардиране на града. Германия е покрита с руини и пропита с кръвта на милиони след шест години на война. Хитлер също е съсипан и решава да отнеме живота си.

 Преди това обаче той се жени за Ева Браун и веднага след това диктува завещанието си. Още на следващия ден, следобеда на 30 април 1945 г., фюрерът се застрелва в апартамента си, а Ева поема отрова и също се самоубива, припомнят   Rare Historical Photos и vesti.bg.  В късния следобед останалите от бункера откриват Хитлер прострелян и строполен на земята, а диванът до него пропит с кръвта му. Той е отнел живота си, захапвайки цианид и едновременно с това прострелвайки се в главата. Безжизненото тяло на Ева също е там.

 Тя е използвала само цианид, за да сложи край на живота си. Хитлер се самоубива само два дни преди капитулирането на Берлин на 2 май 1945 г. и около седмица преди края на Втората световна война на 8 май 1945 г. Завещанието на Хитлер: "След като в последните тежки години не бях се замислял да поема отговорността, която носи брака, сега реших да взема за своя съпруга жената, която години наред ми беше верен приятел, и дори дойде при мен по собствена воля в един град под обсада, за да свържем съдбите си.

Реших да взема за своя съпруга нея преди да приключа земния си път. Тя от своя страна иска да ме последва. Това ще бъде компенсацията за нас след всичко, което загубихме по време на работата ми и службата ми към моя народ. Всички мои ценни вещи принадлежат на партията. Моите снимки, колекциите, които съм събирал през годините, никога не са били за лична употреба, а за да подпомогна разрастването на галерията в моя роден град Линц. Най-искрено се надявам моето желание да бъде осъществено. Номинирам за мой заместник верния ми другар Мартин Борман.

На него оставям всички легални права да взема решения. Позволено му е да вземе всичко със сантиментална стойност, както и това, което му е нужно за скромен и прост начин на живот. Аз и съпругата ми избираме смъртта, за да избегнем позора от капитулацията. Желанието ни е да бъдем незабавно изгорени на мястото, където прекарах най-прекрасната част от живота си, всекидневната ми работа за моите хора в продължение на 12 години. Предадено в Берлин, 29 Април 1945 г., 4 ч. сутринта Подпис: А.Хитлер Подпис на свидетел: Георг Лудвиг Хайнрих Николаус Фрайхер фон Бело " Интересни факти: - Когато Хитлер пита своя лекар за сигурен начин за самоубийство, той му предлага комбинацията от цианид и изстрел в главата. - На 1 май 1945 г., 13 часа след самоубийството, Сталин е информиран за смъртта на Хитлер. Генерал Ханс Кребс предава тази информация на съветския генерал Василий Чуйков, когато се срещат в 4 ч. на 1 май, за да водят преговори за капитулацията на Германия.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети