Oт 1 юни в Сърбия влиза в сила нов закон, според който ударите ли жена, влизате в затвора, предаде „Танюг”, цитиран от БТА. Това обявиха министрите на вътрешните работи Небойша Стефанович и на правосъдието Нела Кубурович след посещението си в Сигурната къща, в която са приютявани малтретирани жени и деца.

Стефанович потвърди желанието на управляващите да предприемат всякакви действия, за да бъде спряно домашното насилие, жените в Сърбия да се чувстват сигурно и увери, че полицията ще действа сурово против насилниците, а съдилищата ще ги осъждат на сериозни наказания. Затова бе приет новият закон и започна обучението на полицаи, прокурори и съдии. От 1 юни те ще бъдат в пълна готовност да прилагат закона, увери Стефанович.

 Същевременно той подчерта, че е необходима и работа за превенция, за да могат децата да разберат какво е насилие, че то може да бъде не само физическо, а и вербално и икономическо. „Установихме още преди много години, че системата не е добра и отговорите на държавата често са неадекватни. Затова приехме нов закон, с който се увеличават правомощията на полицията”, заяви вътрешният министър.

www.blitz.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации