След кратка историческа справка се оказва, че на всеки сто години се случват големи пандемии, чума от 1720 г., епидемия от холера от 1820 г. и испански грип от 1920 г.
Споменатите по-горе пандемии изглеждат по същия модел като сегашната вирусна епидемия в Китай.

По-долу ще напиша малко за историята на тези пандемии:

1720 година:
През 1720 г. настъпва последната мащабна пандемия на бубонната чума, наричана още голямата чума на Марсилия. Докладите показват, че бактериите са убили около 100 000 души в Марсилия.
Смята се, че бактериите се разпространяват от мухи, заразени с тази бактерия.

1820 година
Първите записи за пандемията от холера са от 1820 г., възникнали в Азия, в страните от Тайланд, Индонезия и Филипините. През 1820 г. в Азия са регистрирани повече от 100 000 смъртни случая поради тази бактерия. Говори се, че пандемията започва с хора, които пият вода от заразени с тези бактерии езера.

1920 година
Испанският грип се появява точно преди 100 години, когато хората се преборивата с грипния вирус H1N1, който претърпява генетична мутация, която го направи много по-опасен от нормалния вирус. Този вирус е заразил 500 милиона души и е убил повече от 100 милиона души по целия свят. Тази пандемия е била най-смъртоносната в историята.

2020:
Изглежда, че историята се повтаря на всеки 100 години, или това е просто съвпадение?
Днес желият свят е изправен пред сериозна пандемия.

Стотици милиона жители са под карантина, напълно изолирани от останалия свят.

Коронавирусът, вече е убил десетки хиляди души, въпреки усилията на правителствата да спрат заразата!

Мариян Канев
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации