По времето на социализма за асамблеята паркът е бил преустроен в зона за творчество и развлечения на децата и дори е имало детска железница. В момента единственото останало е този знак, който общината редовно ремонтира и боядисва.Международната детска асамблея “Знаме на мира” е бил фестивал на детското изкуство под егидата на ЮНЕСКО, организиран по идея на дъщерята на Тодор Живков Людмила Живкова. България е домакин на първата асамблея през 1979 г., в която участват деца от 79 държави.

Инициативата е планирана като еднократна, но заради положителния международен отзвук е решено срещите да се провеждат през 3 години. Асамблеята от 1989 г. постига рекорд, посрещайки участници от 135 държави. Целият този проект се обединява от мотото “Единство, творчество и красота”. Името, и девизът на асамблеята са взаимствани от философската система на Николай Рьорих – руски художник и философ, пише "Булфото".

Единственият останал знак на "Асамблея Знаме на мира" е във Варна.Той се намира в парка на варненския квартал "Аспарухово".
ВИДЕО:

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации