Най-топлото място е било върху печката, но там винаги са живеели възрастните членове на семейството- баби, дядовци или родители. Децата спели на дъските на пода, своеобразен аналог на нашите мецанини, които били на разстояние 40-60 см от тавана. Бебетата спели в специални люлки, които висят от тавана.

Възрастните членове на семейството винаги са спели на пейки и очевидно е  било просто невъзможно да се изпълнява съпружеският дълг в такава среда.


Кога е било възможно да се прави любов:


Изпълнението на съпружеския дълг в древна Русия не е било толкова лесно. Първо, било е невъзможно да се прави това по време на Великия пост, а в зависимост от годината дните на Великия пост можели да бъдат от 178 до 212. Освен това по очевидни причини е било невъзможно да се прави любов по време на женското неразположение на младоженкта.Второ, много жени в древна Русия почти постоянно забременявали, което също значително намалявало възможността за интимност.


Как са изграждали личен живот


Младоженците, които все още нямали деца, в колибата се опитвали да си направят отделен кът или дори малка стая. Понякога дори им предоставяли отделен сеновал или таванско помещение. Не се страхувайте, никой не ги е изгонил там през зимата. Просто обикновено сватбите се провеждали през лятото и началото на брачния живот се падало в топлите дни.


Друг начин да останат сами, разбира се, била банята. Използвали я особено активно през зимата, когато навън било много студено.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации