Българите, които са работили 20 или повече години, могат да увеличат пенсията си с 30% наведнъж. За да се случи това обаче, трябва да бъдат изпълнени няколко условия. В някои случаи увеличението може да достигне до 50%, но се отчита различен трудов стаж.


Собствениците на такива трудови книжки имат право на преизчисляване на пенсията и на нейното увеличение с 50%, като е достатъчно да намерят определен запис, на пръв поглед незабележим.Ако има такъв запис в трудовата книжка - пенсията веднага ще бъде увеличена с 30%.


Според изданието Standartnews има още една категория граждани, които заслужено могат да получат 30% увеличение на месечните плащания.


Категорията пенсионери, които имат запис в трудовата си книжка, който потвърждава работата им в Далечния север, имат право на увеличение до 50%. За да бъде одобрено заявлението, е достатъчно да имате само 15% северен трудов стаж от общия. И това включва периода на преминаване на курсове за допълнителна квалификация и стажове.


Съществува и втора категория. Тези, които са работили в райони, приравнени към северните, имат право да увеличат пенсията си с 30%, но това е по-сложно - тук е необходимо да имат поне 20 години трудов стаж.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации