Руският президент Владимир Путин обяви, че е подписал указ за правилата за търговия с газ с неприятелски държави. Мерките влизат в сила от утре. Путин обяви това при откриването на среща за ситуацията в авиационната индустрия, предаде ТАСС.

"Днес подписах указ, който установява правилата за търговия с руски природен газ с така наречените недружелюбни държави“, каза президентът.

Според него западните страни, недружелюбни(сред, които и всички в ЕС, каквато е и България) към Русия, ще трябва да открият сметки в рубли в руски банки, за да плащат за газ.

"Ние предлагаме на изпълнителите от такива [неприятелски на Руската федерация] държави ясна и прозрачна схема: за да закупят руски природен газ, те трябва да открият сметки в рубли в руски банки. Именно от тези сметки ще се извършват плащанията за газа. доставят, считано от утре, от 1 април текущата година“, каза Путин.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации