Украинските сили са заличили конвой от 56 танка с чеченски сцечасти край Киев, съобщава Daily Mail.

Спецчастите са пратени от чеченският лидер Рамзан Кадиров, който е съюзник на Владимир Путин, с мисия да убият украинския президент Володимир Зеленски. Те обаче са били смазани само два дни след пристигането си в Украйна.Групата от 56 танка е била взривена до парчета близо до град Хостомел, североизточно от Киев от украински ракети. Не е ясно колко точно са убитите чеченци, но вероятно ще са стотици.

Новината за тяхното поражение е съобщена първо от  The Kyiv Independent.Между убитите е ген. Магомед Тушаев, който е командир на 141-ви моторизирана батальан, който е начело на елитните войски на Чечня. Той често е сниман с Рамзан Кадиров, което показва неговото ниво в йерархията на диктаторския режим.

Кадиров дори е посетил смазания конвой в украинска гора преди техния опит за десант.

Смазването на елитните чеченски части е и психологическо поражение и за Владимир Путин, който ги е изпратил в Украйна с мисия да заловят или убият украинският президент Володимир Зеленски. Неговата цел беше и да внесе ужас в украинците заради славата на бруталността и жестокостта на чеченските главорези. Всеки от тях е получил тесте с карти, на които са снимките на украински държавници, които е трябвало да бъдат мишена.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации