Момиче, оживяло в трагедията на Сямозеро в Карелия през 2016 г., където заради човешка небрежност загинаха 14 човека.

13-годишната Юлия Карол е кръгло сираче, а цялото и богатство са нейната баба и нейния брат. След като кануто и се обръща във водите на Сямозеро, тя със собствени сили и при отсъствие на спасителна жилетка, успяла да доплува до брега... С много труд се изправила на крака и тръгнала за помощ. Отначало тя държала брат си за ръка, но после го изпуснала. Мислела си, че той е потънал.

Близо до брега видяла във водите едно момче, но то се оказало мъртво.

Четири часа вървяла до близкото село, веднъж паднала в реката и отново изплувала. Потърсила помощ от местните жители, които веднага извикали Службата за извънредни ситуации и хукнали към езерото да спасяват децата...

Юлия взела участие в спасителната операция и лично извадила от водата много деца, в това число и мъртви. Спасила един от инструкторите, който бил на 19 години. След трагедията в лагера, с Юлия се опитали да разговарят четири психолога, но тя не ги чувала... Разговаряла с децата, които не успяла да спаси.

Лежейки на кревата и гедайки към тавана, тя повтаряла: "Женя, ти ли си това?" Юлия се упреквала за това, че не успяла да спаси повече от своите приятели. Тя видяла с очите си смъртта на почти всички. Разказвала, че гледала как децата се разбиват в скалите. Юлия улавяла във водата децата все още живи, а на брега ги изваждала вече мъртви.

Когато изтегляла децата от водата, те и казвали: "Благодаря!" и умирали...

Всичко това ми разказа тя. Ние се опитвахме да я успокоим... Аз се бях "хванал в ръце" и се опитвах да бъда постоянно близо до нея.

И знаете ли кое е най-грозното? - За подвига на Юлия малко хора знаят! Защо?!! Тя извадила от водата много деца - и живи, и мъртви... Спасила и един от инструкторите. Той се опитал да спасява децата, но за малко сам не потънал, а тя го спасила.

Тя е на 13 години. След като кануто и се обърнало, именно тя изваждала от водата всички деца. Искам да разкажа за нея на целия свят! Искам всички да я познават! Когато ни водеха от автобуса към самолета, Юлия внезапно се усмихна. Аз много се зарадвах!

Тя за първи път от две денонощия промени изражението си. Оказа се че Юлиният брат е жив...

В знак уважение, разкажете за Юлия на своите приятели!"

Антон Беляков

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации