На един от местните плажове в канадската провинция Ню Брансуик е намерено съобщение в бутилка, хвърлена в Океана от злополучния Титаник.

Както бутилката, така и и съдържанието й са перфектно запазени. На едва пожълтелия лист хартия има необичайно послание. Писмото в бутилка е намерено от семейство Диеп, съобщава вестник „Demontreal“.

Дадената находка е проучена в Лабораторията по археология и наследство на университета Римуски в град Квебек.

В писмото се казва, че съобщението е хвърлено в средата на Атлантическия океан. Корабът трябвало да пристигне в Ню Йорк след няколко дни.

В посланието също така пише, че ако някой намери тази бутилка, нека да я предаде на семейство Лефевр, които живеят в Левен. На писмото е поставена датата 13 април 1912 г. и е подписано от Матилда Лефевр. Два дни след тази дата се случва ужасяващата трагедия, когато Титаник се сблъсква с айсберг и потъва.

По време на инцидента авторката на писмото е била на 13 години. За жената е известно, че е родена във Франция в град Левен.

Семейство Лефевр отплава за САЩ, за да се събере с бащата там. Заедно с момичето на борда на „Титаник“ са били също така нейният брат и още две сестри. Всички те са били пътници от трета класа. По време на корабокрушението никой от тях не е останал жив.Вижте още:На километър по-дълбоко от “Титаник” български моряци спасяват екипажа на съветска ядрена подводница


СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

НАЙ-ЧЕТЕНИ

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации