Най-малко девет души загинаха след като тийнейджър откри огън в училище в централния руски град Казан, предаде ТАСС.

Според източник на базираната в Москва информационна агенция от автономната република Татарстан двама души тази сутрин влязоха в сградата на образователната институция и откриха огън напосоки. "На този етап можем да потвърдим смъртта на един преподавател и осем деца", каза събеседникът на медията.

ТАСС съобщи и за пострадали. "Дванадесет деца и един възрастен са настанени в болници с различни по вид и по степен травми. По време на инцидента много деца се опитаха да се спасят, скачайки през прозорците", каза още източникът.

От главната прокуратура на Татарстан заявиха, че единият от стрелците – 17-годишно момче - е задържан, а неговият съучастник две години по-възрастен от арестувания – ликвидиран при операцията на силовите структури.

Трагедията стана повод в града да се разпространяват слухове за инциденти с огнестрелно оръжие, които бяха опровергани от кметството на Казан.От главната прокуратура на Татарстан заявиха, че единият от стрелците – 17-годишно момче - е задържан, а неговият съучастник две години по-възрастен от арестувания – ликвидиран при операцията на силовите структури.

Трагедията стана повод в града да се разпространяват слухове за инциденти с огнестрелно оръжие, които бяха опровергани от кметството на Казан.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Етикети