Задържаният за убийството на Стамбето старозагорски бизнесмен Владимир Младенов Василев. И убитият Станимир Иванов

Убитият в офиса на фирма за бързи кредити Станимир Иванов-Стамбето е починал от огнестрелна рана в главата, изстрелът е бил от законно притежаван пистолет „Берета“, за който предполагаемият извършител Владимир Младенов е имал разрешително, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора.

Сигналът за трагичен инцидент в офиса на булевард „Цар Симеон Велики“ No 142 в Стара Загора е бил подаден към 17:20 часа на 24 март, при пристигане на местопроизшествието полицаите намерили там трупа на криминално проявения Стамбето и двамата братя Владимир и Милен Младенови. В коридорчето до помещението, където се е разиграла трагедията, имало и клиент на една от близо дузината регистрирани на този адрес фирми, чийто едноличен собственик е Владимир,пише сайтът starozagorskinovini.com

Иззет е пистолетът, от който е бил изстрелян един куршум. Стрелбата е била от изключително близко разстояние, жертвата е нямала никакъв шанс, потвърди комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.

При обиска в дрехите на Стамбето е намерен сгъваем нож, но липсвали данни той да е бил използван за заплаха, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тепърва ще се установява на кого от двамата братя-бизнесмени е собственост иззетият пистолет, на този етап Владимир Младенов, който е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и му е повдигнато обвинение по член 115 от НК за убийство, отказва да дава показания.Работи се по няколко възможни версии, основната е спор между братята и Стамбето за неуредени финансови въпроси. Според прокуратурата жертвата е работела от няколко години за Младенови, самият той в личния си профил във ФБ е рекламирал дейността на заложна къща в Пловдив, която индиректно е свързана с останалите заложни къщи (4 на брой), чийто едноличен собственик е Владимир.

Станимир Иванов е на 35 години и е добре познат на старозагорските криминалисти, има множество регистрации и едно ефективно осъждане за случай от март 2016 година, когато изправи на „кътни зъби“ жителите на квартал „Три чучура-юг“ с хвърлянето на самоделни бомби от терасата на апартамента си по леки автомобили и детска площадка. Тогава тежко въоръжени полицаи блокираха огромен периметър около кооперацията, където живее Стамбето, но не успяха да го задържат и той бе обявен за общодържавно издирване. Мъжът се появи месец по-късно с адвокат, за да се предаде. В съдебната зала твърдеше, че хвърлил първата бомбичка от терасата, защото се припознал в минаваща край детската площадка мъжка фигура. Решил, че е полицай, с когото бил във влошени взаимоотношения. За случая от 28 март 2016-а беше осъден на година и осем месеца затвор. В съдебна зала стана ясно, че в близост до дома на обвиняемия е намерен пистолет „Макаров“ с изтрити номера, а в жилището се е вихрел купон с участие на шестима млади наркозависими приятели на собственика.

Задържаният 37-годишен Владимир Младенов Василев е собственик на петнадесетина търговски дружества, повечето от тях са били притежание на баща му, починалия преди 4 години крупен бизнесмен Младен Василев. Най-старото е някогашното държавно „Пещостроене и изолации“, приватизирано в зората на демокрацията от директора си, някогашния герой на соцтруда Васил Данчев.Владимир не е криминално проявен, категорични са от МВР и прокуратурата. Тепърва ще се изяснява какви са били взаимоотношенията между него и убития и на каква основа е възникналият конфликт в офиса на централната старозагорска улица.

Дългогодишни криминалисти припомнят, че преди около две години от същия офис е бил направен опит за обир, крадците успели да задигнат тежка каса с пари и ценности, но малко преди да я натоварят на буса си, я изтървали и след това избягали. Така и не се изяснило кой стои зад обира, за който се подозира, че е бил поръчков.

Рано тази сутрин в ОД на МВР – Стара Загора, пристигна чичото на задържания, бизнесменът от Казанлък Йордан Василев, който не пожела да коментира случилото се.

Вижте още:Ето как българските мутри спряха руската мафия по морето през 90-те!

Източник:starozagorskinovini.comХристо ХРИСТОВ 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации