От 4 г. не е вдигана заплата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който получава 2300 лв. За сравнение в най-малката и най-бедна община в област Добрич кметът на Крушари с население от само 3797 души взима космическите 3720 лева, а заместниците му 2800 лв.

5070лв. основна заплата одобриха за кмета на Перник Станислав Владимиров /БСП/ местните общински съветници . Той си бе поискал увеличение от 2800 на 4200 лв., но общинарите решиха да му дадат максимално възможното. Така Владимиров засега е шампион по заплата сред кметовете, показа проверка на “24 часа”.

Преди Владимиров първенството държеше кметът на Мадан Фахри Молайсенов с 4600 лв. – максималната сума според ранга на общината.

Кмeтът нa Руce Пeнчo Милкoв (БCП) щe пoлучaвa мeceчнo възнaгрaждeниe oт шecт минимaлни рaбoтни зaплaти – 3900 лева тoвa рeши на (28.01 б.р.) нa cвoe зaceдaниe Oбщинcкият cъвeт в грaдa.

Така се оказва, че кметовете на най-големите градове в България взимат 2 пъти по-малки по размер заплати от тези на малки градчета издигнати предимно от БСП и ДПС.Засега най-ниска е тази на кмета на Варна Иван Портних, който от 2013 г. не е искал от общинарите увеличение. Той взема 1661 лв. на месец. От години не е увеличавана заплатата и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя получава 2900 лв. на месец.

Източник:stz7.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации