В София, в кв."Гео Милев" има училище (138-мо), в което няколко космонавти са засадили дръвчета.

То се е казвало "Юрий Гагарин". Самият Гагарин също е посадил дръвче. След него е дошъл ред и на Валентина Терешкова, на нашия Георги Иванов и др.

Една страхотна идея. Училище, окрилено от героите.

После идва уродливата демокрация.

И училището е прекръстено на "Проф.Васил Златарски".

Васил Златарски е изтъкнат учен и историограф. Безспорно на негово име трябва да се кръщават училища, улици, булеварди.

Но каква е причината Юрий Гагарин да не е достоен? Та това е първият човек, полетял в Космоса? А от градинката с дръвчетата си личи, че това е "космическо" училище.

Всяка нормална страна би се гордяла с подобен проект.

Но не и злобната пещерняшка антикомунистическа сган. Която разсипа държавата и която не може да гледа нищо, което не е западно, американско, не може да гледа нищо, което е достойно. Гагарин е лош и е виновен, защото е полетял в Космоса, преди великите американци.

Които можеха и да са първи, ако не бяха излели реки от пари за войната в Корея, за цветни революции още тогава, и не се готвеха да окупират Виетнам. Космическата им програма струва под 1% от разходите им за войни.

Можеха да са първи, но останаха втори, защото са войнолюбци, а не изследователи.

И сега - в София има паметник на американски летци, които са ни бомбардирали, но не може да има училище на името на Юрий Гагарин...

Българино, прогледни! Сляп и успял човек, богат и щастлив, ако е сляп - няма!

Добри Божилов

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации