сряда, 6 януари 2021 г.

Влошаване на времето

Пътната полиция призова всички шофьори да бъдат внимателни през следващите 4-5 дни, тъй като се очаква влошаване на времето. Очакват се валежи от дъжд и сняг.  "Трябва да обърнем внимание на всички водачи на МПС за предстоящата прогноза на НИМХ – в следващите дни времето ще бъде с тенденция за влошаване. Очакваме дъжд, който ще премине в сняг. Водачите трябва да са внимателни, да спазват дистанция. Към момента все още нямаше дни, в които времето беше лошо. Водачите трябва да се пренастроят към идващите лоши условия", това каза гл. инсп. Николай Крушарски от главна дирекция Пътна полиция.

Той поясни, че целта на униформените е да предупредят шофьорите за следното: „Ние искаме да обърнем внимание на водачите да бъдат внимателни. Целта ни е да вземем превантивни мерки“. Относно контрола главният комисар заяви: „Основно ще се използват технически средства за контрол. Ще има и дежурни екипи, които да обработват леките пътни инциденти, за да не се получава забавяне.“ Гл. инсп. Крушарски уточни и кои са най-опасните места: „Най-опасни са планинските участъци, проходите и магистралите. Там очакваме трафикът да бъде натоварен, а това увеличава и риска“. По темата с проблемите с висока скорост той съобщи, че са констатирани 33 000 нарушения за превишена скорост за миналата година до периода на празниците./Блиц/

*снимка/Бул фото/

........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: