Джо Байдън печели президентските изб ори в САЩ, съобщиха CNN, NBC, Асошиейтед прес и редица други американски медии. Решаващ се оказа вотът в щата Пенсилвания, откъдето Байдън получи 20 гласа.

Тръмп не признава победата на Байдън

И докато Джо Байдън вече официално може да бъде обявен за 46-ия президент на Съединените щати, съперникът му Доналд Тръмп иска да оспорва по съдебен път резултатите в няколко американски щата.

"Простичкият факт гласи: тези избори далеч не са приключили", обяви Тръмп и даде да се разбере, че не признава победата на съперника си.

"Но едно обещавам"

В същото време Байдън публикува първата си реакция: "Очаква ни тежка работа", пише той в Туитър и добавя: "Но Ви обещавам едно: ще бъде президент на всички американци - независимо дали сте гласували за мен или не".

Източник:www.dw.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации