Телефонни измамници разработват нова схема за лечение на коронавирус срещу 4900 лева. Оказва се, че вече има жертви на измамата. От няколко дни мошеници тормозят по телефона жителите на Карнобат.


Ръстът на заболели от коронавирус през последните седмици е активизирал ало-измамниците. Освен познатите до този момент схеми, в репертоара си те бързо включиха лечението на коронавирус с кръвна плазма. Искат пари уж, за да помогнат на близки на хората, на които се обаждат.


„Опитаха се така, един се опита преди няколко време, но затвори бързо телефона. Бързо реагирах“, каза Събка Николова, жител на Карнобат. Други жители на малкия град са пострадали.


„Телефонните измамници се обаждат и исканите ценни вещи и парични суми са за закупуването на кръвна плазма от вече преболедували хора от COVID, която всъщност е необходима за лечението на близък роднина на възрастния човек, който се е заразил от актуалното напоследък заболяване„, каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.


„Аз мисля, че на наша територия работят главно мулетата, защото тези, които ги организират, поне практиката на полицията това е показала, даже не са в България. Звънят от Румъния. Търсят наивници. Обикновено звънят на домашни телефони, което не е много трудно, защото е достатъчно да намериш един стар телефонен указател, в който пишеше и телефонните номера и кои са им притежателите„, каза Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.


Община Карнобат са започнали кампания за предпазване на населението от телефонните измамници, чрез раздаването на брошури и публикуването на съобщения в общински вестник. Към момента извършителите все още не са идентифицирани и задържани.


Източник:infoteka.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации