Мъж на средна възраст запали колата си - червено "Рено" - пред Община Враца в центъра на града. Преди това той е залял и себе си с бензин, властите го арестуваха. За това съобщава изданието Конкурент. Инцидентът е станал малко след 11:40 часа. В близост до мястото има и училище. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на свидетели на случката и ареста от RM Channel.


Деца от петите класове на Средно училище „Козма Тричков“, които са единствените, които в момента се обучават присъствено в сградата, разказват, че мъжът полял седалките и палнал колата, след което седнал на една от пейките, за да се любува на кладата. Други свидетели казват, че когато полицаите от близкото районно отишли на място подпалвачът станал и започнал да танцува. Те го проснали на земята, за да му сложат белезници, а подпалвачът викал, че не може да диша. При ареста един от полицаите също е залят със запалителна течност, съобщава директорът на полицията старши комисар Янко Янколов. Това беше потвърдено пред Actualno.com и от кмета на града Калин Каменов.


В момента се провежда разпит на арестувания мъж. "Колегите го разпитват. Не е ясно какви са мотивите му. Ще разберем. Засега е задържан, а повече ще научите по каналния ред от пресцентъра ни", каза още Янколов. Според Калин Каменов обаче, причината за страшната случка е, че автомобилът на мъжа е бил вдигнат заради неправилно паркиране. Това се е случило вчера. По думите на Каменов, мъжът отишъл да си прибере колата от наказателния паркинг след края на работно време. Явно днес е успял и се случи това, добави кметът пред Actualno.com. Той уточни, че не разполага с информация да има друга причина за инцидента и добави, че за щастие няма ранени или пострадали хора, но има доста уплашени хора, които са станали свидетели на събитието. Абсурдно е такова поведение, граждани всеки ден биват глобявани за неправилно паркиране, осъзнават вината си и плащат глобите си, каза още кметът на Враца. Той е сигурен, че ще има няколко обвинения към мъжа, включително за опит да залее с бензин полицай и за унищожаване на общинска собственост.


Източник: actualno.com

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации