вторник, 6 октомври 2020 г.


436 са потвърдените нови случаи на коронавирус у нас при направени 5 431  PCR-теста, сочат данните на Единния информационен портал за миналото денонощие. Това е най-високият брой новозаразени за денонощие от влизането на заболяването у нас.


Отново се повишава и процентът на положителните проби спрямо направените тестове, който във вторник е надвишил 8.


8 са и починалите с коронавирус за денонощието, излекувани са 131 души.


Общо 971 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 57 - в интензивни отделения.


Най-много са новозаразените в София - 135, следва Пловдив - с 40 и Бургас - с 38 нови случая.


„От самото начало беше ясно, че този вирус се разпространява с бавни темпове. Причината е, че огромният брой хора дават възможност за разпространяването му по различни места. Големите градове нямаше как да се капсулират, така че, ако в началото заразата бе предимно в големите градове, то с отпускането на мерките тя ще попада и на места, които до този момент са били скрити за нея.” Това каза преди време в ефира на „Здравей, България” доц. Андрей Чобанов от департамент „Имунология” в Института по микробиология към БАН.


Той добавя, че няма данни за втора голяма вълна на заразата. „Още повече, че колкото повече хора се срещат с вируса, толкова по-голяма става имунната компетентност на обществото”, добави Чобанов.

........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: