С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община Стара Загора, се въвеждат нови противоепидемични мерки. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Считано от днес, е задължително носенето на лични предпазни средства в сградата на общинска администрация. Достъпът на служителите ще се осъществява само от северния вход на сградата.

Използването на асансьори ще се извършва само при поставени лични предпазни средства.

В помещенията на Центъра за услуги и информация, офисите на местни данъци и такси и кметствата на населените места, ще се извършва цялостна дезинфекция сутрин, преди започване процеса на работа с граждани и в 13:30 часа, с 10-минутно прекъсване на работния процес.

Обслужването ще се осъществява по един на гише, като редът ще се спазва отвън на необходимата дистанция. До второ нареждане се преустановява достъпът на граждани в приемните дни - вторник и четвъртък, по кабинетите.

Служителите ще обслужват посетителите в атриума на Община Стара Загора след осъществена телефонна връзка със съответния служител.

В превозните средства обслужващи градски и междуселищен транспорт ще се извършва дезинфекция на ръкохватки и подови настилки на всяка крайна спирка. Гражданите, ползващи закритите площи на територията на "Автогара Стара Загора", задължително трябва да носят лични предпазни средства.

В чакалнята ще се дезинфекцират повърхности, подови настилки, дръжки на врати и седалки, минимум четири пъти през работното време, както и ще се извършва редовно проветряване на помещенията.

На територията на всички общински спортни зали на закрито, културни институти (театри, опера, музеи, библиотеки) и пенсионерски клубове ще се извършва дезинфекция не по-малко от 2 пъти дневно. Помещенията ще се проветряват преди и след провеждане на занимания, където е възможно.

Посетителите на закритата част на "Централен общински пазар" трябва да носят лични предпазни средства, като се спазва необходимата дистанция между хората и да се проветрява на всеки два часа. На климатичните системи на всички общински спортни зали на закрито и на всички културни институти ще бъде извършвана ежемесечна профилактика.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации