Маските са механически щит срещу разпространението на инфекцията, каза имунологът акад. Богдан Петрунов. Той е категоричен, че маските предпазват от разпространението на съответната инфекция или вирус. „Ако ние сме без маска, ще получим десет единици вирус, с маска ние ще получим две единици вирус“, поясни той.

 


„Имунитетът, изграден срещу коронавируса, може да бъде изключително кратък, а хората, които са го изкарали и го хванат отново, могат по-леко да го изкарат, обясни имунологът. Имунитетът, който се създава от прекаралите го, не е висок и се установяват антитела от 5 до 10%. Не можем да приемем, че популационният имунитет ще реши въпроса, а обезателно трябва да дойде ваксината“, настоя акад. Петрунов и предупреди, че вирусът мутира.

 


Според него е възможно сезонният грип да направи коронавируса по-опасен. „Декември и януари ще бъде пикът на грипната инфекция и ще бъде едно грамадно предизвикателство за лекарите. Тогава ще бъде поставен въпросът как лекарите могат да разграничат сезонния вирус от коронавируса“, изтъкна той./Ретро бг/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации