От днес в Полша се възстановяват носенето на маски и някои други ограничителни мерки срещу коронавируса. Сега хората ще трябва да носят маски дори на улицата и изобщо на открито.


Тази мярка бе в сила през пролетта, в първите седмици от епидемията. 


През лятото това правило бе смекчено, маските трябваше да се слагат само в помещения и в транспорта. През август маските бяха върнати в т.нар. червени райони, където се бе изострила епидемичната обстановка.



Властите в някои региони в Италия също обявиха нови по-строги ограничения в обществения живот с цел борба с разпространението на коронавируса, предаде ДПА.


Пристигащите от чужбина на остров Сицилия ще трябва да се подлагат на тест при влизане на острова и да се регистрират в специален уебсайт или при лекар. От утре всички лица на възраст над 6 години ще трябва да носят маска на обществени места, включително на открито. "Със започването на сезона на гриповете навлизаме в деликатна фаза на епидемията", каза вчера ръководителят на сицилианската администрация Нело Музумечи при обявяването на новите мерки. Те ще бъдат в сила най-малко до края на октомври.


В цяла Италия маските са задължителни в магазини, влакове и в други затворени пространства, както и в периода от 18 ч. до 6 ч. на места с много хора. 

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации