Предистория:


"В началото на 2004 година с постановление на Министерския съвет започва демонтирането на железния път и така завинаги се унищожава жп линията между Червен Бряг и Оряхово. Металните съоръжения около релсовия път, както и траверсите са скорострелно разграбени, а сградите на жп гарите са изоставени, напълно разграбени и повечето са в полуразрушено състояние"


На перона при гара червен бряг,наш читател е дочул разговор между стари железничари.

Предаваме го без редакторска намеса:


Българин който емигрира в САЩ през 80-те години на миналия век бил голям фен на влаковете и таял незабравими спомени от детството си пътувайки летните ваканции с теснолинейката,отивайки на гости при баба и дядо.


По щастливи стечения на обстоятелствата, след като емигрира в страната на неограничените възможности,започва работа в голяма мина и е бил толкова трудолюбив,че става любимец на собственика милионер.След кончината на минния магнат,с изумление разбира,че е включен в завещанието му и става собственик на акции и огромна крупна сума зелена валута.


Преди година щастливецът решил да се завърне в Родинита и да се поразходи из места които му навяват спомени от отминалото детство.След посещението в Червен бряг,остава потресен от новината ,че от теснолинейката от неговото детство ги няма дори релсите и  е останал само носталгичния спомен.


Милионерът се зарекъл,че със собствени средства ще се заеме с възстановяването на въпросната линия-по нея ще се движи последно поколение влак и всички приемни здания по трасето ще бъдат приведени в завиден европейски вид.Засега все още проучвал как стоят нещата и има ли бедеще въпросният проект.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации