Вкусът на това чудо е самото въплъщение на сладката мечта, а името буквално се превежда като „изгорен крем“. С всяка лъжица вие ще искате този млечен карамелен деликатес все повече и повече. Крем-брюле - десерт, който не може да бъде забравен никога!
Историята на ястието води до далечния 17-ти век, когато главният готвач Филип Орлеански (самият брат на слънцето) експериментира с различни рецепти за яйчен крем . Полученият деликатес радва толкова много самия херцог и целия кралски двор, че бързо излиза извън границите на страната. Готвачи от целия свят, фантазирайки със съставките и формата, не се уморяват да измислят нови версии на класическия десерт.
Днес ще ви предложим да се отдалечат от мъдростта на ресторанта и да направят домашно приготвен крем . Всъщност всичко е просто, без добавки и ненужни адаптации. В резултат на това получавате напълно невероятен вкус!

прясно мляко 1 л
захар 400 g
Яйца 8 броя
Ванилия 25 g
масло 10 g
 
Изсипете млякото в подходящ съд, добавете ванилията. Сложете на огъня, доведе до кипене и незабавно отстранете от огъня. 200-250 г захар с масло сложете в дълбок тиган и докарайте до карамелизиране
Отделно разбийте яйцата с останалата захар, след това изсипете топлото мляко на порции, докато продължавате да разбивате. Сместа се изсипва в тигана с карамел. 
Поставете съда във водна баня. Изпратете цялата конструкция във фурната, предварително загрята до 180 градуса за час и половина. 

Не забравяйте да споделяте резултатите и впечатленията си с приятелите си в социалните мрежи!


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Популярни публикации