четвъртък, 16 юли 2020 г.

Kръвопийците реагират на специфична миризма на човека.
Вероятно не са малко тези, които не могат да си обяснят как така има хора, които не стават “жертва” на комарите, докато други постоянно биват нахапвани от тези смучещи кръв насекоми.

На фона на всичко това от десетина години битува заблудата, че комарите избират да нахапят хора от определена кръвна група, това обаче, не е потвърдено от изследванията на учените. Научно обоснование обаче получава теория, според която комарите реагират на специфична миризма на човека. И по-конкретно - миризмата на пот, която се отделя от краката. Именно краката създават “коктейл” от мазнини, пикочна и млечна киселини и амоняк, който подлудява комарите.

Други аромати също могат да првлекат насекомите. Например приятно ухаещ на лосион за тяло, на гел душ и на парфюм човек. Идеална цел за комарите е спортист, който ползва дезодоранти, много се изпотява, освен това диша интензивно, привличайки насекомите с отделяния въглероден двуокис.

Източник:zdrave.to
........
Сподели👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив на сайта

senzacia-bg.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

КОНТАКТИ:

Предоставено от Blogger.

Популярни публикации: